Welcome to Our Community

Unlock hidden features. Sign Up for Free Today!

C-beam: no response from the step motors when connected with driver

Discussion in 'CNC Mills/Routers' started by songtao, Sep 22, 2015.

  1. songtao

    songtao New
    Builder

    Joined:
    Sep 22, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am new to this forum and trying to build a cool C-beam router following youtube video.
    Software: GrblPanel-Release-1.0.3.0
    Motor: Nima 23 step motor
    Driver: CNC XPRO CONTROLLER V2
    No response from all of the step motors after connections.
    Could anyone give any suggestions how to do the diagnose?
    Thanks.
     
  2. Mark Carew

    Mark Carew OpenBuilds Team
    Staff Member Resident Builder Builder

    Joined:
    Jun 28, 2013
    Messages:
    1,816
    Likes Received:
    918
    Hello @songtao
    Welcome to OpenBuilds :thumbsup:
    Please make sure that your board is plugged in and that you connect to it in GRBL panel using the COM port drop down.
    You have to pic the com port before hitting the connect button
    Please see the build video at this location:
    Plugging in the xPRO card
    Let us know how you make out.
     

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Building needs!
  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provide resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop theirs!

    Donate to FairShare!