Welcome to Our Community

Unlock hidden features. Sign Up for Free Today!

can't upgrade xPRO to GRBL V0.9i

Discussion in 'Controller Boards' started by Strooom, May 26, 2015.

  1. Strooom

    Strooom Well-Known
    Builder

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Before finetuning my xPRO settings on an OX CNC, I decided to upgrade to the latest version of GRBL.
    following along the instructions on the Wiki, I downloaded the HEX file
    • grbl_v0_9i_atmega328p_16mhz_115200.hex
    and used Xloader to load it to the xPRO/Arduino.

    This all seems to work, ie no error messages, and LEDs are flashing for about 10 seconds and the status line shows 'uploading...'
    But after this, the status line in Xloader shows '0 bytes uploaded'.
    When verifying the version in the xPRO, it is still V0.9g

    Any hints as to what I am doing wrong ?
     
  2. John Meikrantz

    John Meikrantz Veteran
    Builder

    Joined:
    Nov 2, 2014
    Messages:
    163
    Likes Received:
    53
    I upgraded mine with the Arduino IDE, and not Xloader. Had no issues.
     

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Building needs!
  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provide resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop theirs!

    Donate to FairShare!